REVYPERLER 2017

★★★★☆☆

I det naturskønne Rødvig lige ud til vandet finder man en af Danmarks mest usædvanlige revyer, der ikke mindst i de senere år har specialiseret sig i at give diverse revyklassikere et nyt twist.

Max Hansen fungerer både som kunstnerisk leder og instruktør (med hjælp fra en anden revyveteran Chresten Speggers), men Hansen viser heldigvis også selv sit værd på scenen. Først og fremmest i den mageløse PH-vise "I dit korte liv", som vi troede kun Liva Weel kunne synge. Max Hansen har med årene udviklet en finhed, der gør ham til en eminent fortolker af de alvorlige revynumre, og "I dit korte liv" understreger denne udvikling.

Musikalske Kasper D. Gattrup er i år både leveringsdygtig i grovkornede indslag som "Scorekongen" og mere raffinerede bidrag som "Institut for teoretisk revy" og "Minutvalsen". Christine Gaski virker fejlplaceret i "En sikken en", men udviser en vis teknisk dygtighed som telefonpasser i "Multitasking".

Aftenens ubetingede kraftcentrum er dog 30-års jubilaren Anne Karin Broberg. I første akt forgylder hun Rasmus Krogsgaards vellykkede opdatering af den gamle Osvald Helmuth-vise "Brev til Bulganin", der er kommet til hedde "Mail til Donald". Her er hun en frisøse i salonen "De 4. hårtider" med et attraktivt forslag til den amerikanske præsident.

I anden akt vælter hun salen som den gennemalkoholiserede og snotforkælede Tessie, der efter et luksusliv i udlandet nu vender hjem og er skuffet over den danske velfærdsstat. Men Anne Karin Broberg kan også levere en herlig no-nonsens version af en anden festlige Carl-Erik Sørensen tekst kaldet "Angst på tilbud", hvor hun blandt andet lærer de mørkeræde, at de bare kan tænde lyset!

Kapelmester Stuart Goodstein og hans gæve musikere sørger for, at Broberg og co. får den bedst mulige musikalske opbakning til et flot Otto Brandenburg-potpouri såvel som den yndige finale-version af "Kys mig godnat".

Jo, REVYPERLER 2017 er bestemt et besøg værd, og man kan med fordel krydre det med et ophold på Rødvig Kro og Badehotel. Her er stemningen blid og maden i top; Aftenens revymenu bestod bl.a. af laks, oksesteg og rababertrifli med nougatcreme. Kulinariske perler forud for de revyperler, der venter i bygningen lige overfor.