Forside

logo logo logo

 

BULLHEAD
★★★★

Bag den internationale titel BULLHEAD gemmer der sig en på én gang hård og følsom belgisk film ved navn ”Rundskop”. Titlen refererer til det øgenavn som filmens hormonfyldte hovedperson har fået efter at hans kønsliv blev smadret som barn.

Instruktøren Michael R. Roskam tegner et medrivende portræt af en forpint mand fanget i sin egen krop ude af stand til at få hjælp. BULLHEAD udvikler sig som en kriminalfilm, men undervejs får den visualiseret mange sandheder om mande- og kvinderoller i et moderne samfund.

Som drivkraften i dette usædvanlige psykologiske drama forekommer Matthias Schoenaerts ("Smagen af rust og ben") at være intet mindre end fænomenal. Der er vitterligt en dyrisk kvalitet i hans fremtoning, som gør ham direkte uhyggelig, men samtidig også en sårbarhed i hans ansigt og øjne, som får os til at føle empati med ham, uanset hvor tosset han måtte opføre sig.

BULLHEAD modtog ikke ganske ufortjent en Oscar-nominering som bedste udenlandsk film og det er herligt, at den endelig får officiel dansk premiere, så folk over hele landet har mulighed for at nyde denne bemærkelsesværdige film i biografen.