Forside

logo logo logo

 

GULD
★★★★★

En tysk western er bestemt ikke hverdagskost i de danske biografer, og alene på den baggrund bør man hilse filmen GULD velkommen. Men selvom vi får nogle kønne naturscenerier undervejs, så har selve dramaet svært ved at fænge. Såvel plottet som spillet virker underligt uinspireret, og det dramatiske højdepunkt indtræffer, da en af de rejsende får sin fod i en bjørnefælde.

Havde instruktøren og manuskriptforfatteren Thomas Arslan blot taget en smule ved lære af western-eksperten John Ford, ville meget været vundet, og selv den danske western "Præriens skrappe drenge" havde mere humor end denne selvhøjtidelige søvndysser. Vi er i slutningen af 1800-tallet, hvor en gruppe meget forskellige mennesker begiver sig på jagten af det ædle metal guld.

Barbara Hoss, der i 2007 vandt en sølvbjørn for "Yella" og som vi senest har kunne nyde i "Barbara", lever kun i passager op til de mange anmelderroser, hun har modtaget i sit hjemland, og hverken hun eller andre giver os en forklaring på, hvorfor denne historie er relevant i de danske biografer.