Forside

logo logo logo

 

JOURNEY TO THE MYSTERIOUS ISLAND
★★★★

Med Dwayne (The Rock) Johnson og den ferske Kristin Davis (Sex and The City) på rollelisten har man ret til at forvente det værste. Men JOURNEY TO THE MYSTERIOUS ISLAND, der ikke havde taget skade af en dansk titel, overrasker positivt.

For det første er 3D-effekterne rigtig gode, hvad enten de omfatter mini-elefanter eller elektriske ål. Manuskriptet læner
sig klogeligt op ad Jules Vernes romaner og andre eventyrlige beretninger, og Michael Caine kaster atter engang glans over en birolle som den Indiana Jones-inspirerede bedstefar. At se ham flyve på en kæmpebi er intet mindre kosteligt morsomt.

Dwayne Johnson har ikke mange udtryk, men en nogenlunde afslappet stil, som vinder på point. Og så slipper han nogenlunde hæderligt fra at synge "What A Wonderful World" - uden dog på nogen måde at være en trussel for Louis Armstrong, der sang den definitive version.

Den klassiske fortællestil gør filmen oplagt som udflugtsmål for forældre og bedsteforældre i selskab med store børn. Og man skal ikke blive overrasket, hvis ungerne lige skal en tur på børnebiblioteket bagefter.