Forside

logo logo logo

 

YOU & ME - FOREVER
★★★★

Kaspar Munks danske ungdomsfilm YOU & ME - FOREVER
tegner et fint portræt af en teenagepiges trængsler med veninder og kærligheden. Tonen er mindre barsk men også mere realistisk end mange andre danske "veninde"-film fra de senere år. Det dvælende tempo vil muligvis afskrække en del af målgruppen, men historien har bred appel til teenagepiger i alle aldre og vil sagtens kunne inddrages i
undervisningen i Folkeskolen større klasser.

Filmen handler i al sin enkelhed om Laura, der dropper sin barndomsveninde for at blive veninde med den mere farlige pige af frygt for at virke kedelig.

YOU & ME - FOREVER rummer mange kvaliteter herunder
skildringen af forældreparret, der faktisk kæmper med næp og klør for at få datteren på ret køl. Scenen hvor moderen (glimrende spillet af Susanne Storm) for alvor konfronterer datteren med hendes løgne må regnes blandt filmens bedste.

Julie Andersen, der også havde hovedrollen i Kasper Munks forrige ungdomsdrama, virker overbevisende som den splittede Laura, selvom hun denne gang har lidt færre udtryk at spille på. Frederikke Dahl Hansen fra sidste års bedste danske teenagefilm, "Frit Fald, har flere strenge at spille på som den udfarende og derfor tillokkende veninde. Allan Hyde, der siden gennembrudet i den prisbelønnede kortfilm "En Forelskelse" har taget de første spadestik til en international karriere, gør det også godt i lighed med Cyron Melville, som to udfordrende fyre, der måske ikke er helt så
slemme endda.

YOU & ME - FOREVER fremstår ikke som stor filmdramatik, men den har en ægthed, som fortjener at finde et stort publikum.