Forside

logo logo logo

 

ALVIN AILEY
★★★★★★

Danskerne har et særligt forhold til ALVIN AILEY American Dance Theatre. Det mærkede man tydeligt på premiereaftenen i Tivolis koncertsal, hvor publikum
simpelthen ikke ville give slippe på de pragtfulde dansere.

Kompagniet lagde flot ud med "Love Stories", hvor vi til både sambarytmer og Stevie Wonder kunne nyde de medvirkende i tilsyneladende afslappet men naturligvis dybt kontroleret stil i et farvehav af kostumer.

Kirven James Boyd væltede salen med "Takedeme", et
frapperende solonummer eminent koreograferet af kompagniets nye kunstneriske leder Robert Battle og sublimt udført af Boyd. Menneskekroppen fandt her tilsyneladende nye udfoldelsesmuligheder til lyden af komponisten Sheila Chandras stemme. Både "Takedeme" og den efterfølgende "The Hunt" tilførte forestillingen en forførende fysisk farlighed, som gik lige i skødet på premieregæsterne.

Efter den sidste pause fik vi så "Revelations", der gjorde flittigt brug godspell-musik, men som også ved sit kraftfulde visuelle udtryk holdt i jordfarver kontrasteret af overvejende hvide kostumer gav forestillingen et spirituelt lag. Vi blev i sandhed løftet op og mindet om den moderne dans mangfoldighed.

ALVIN AILEY American Dance Theatre er ikke blot still going strong. De har næppe nogensinde været bedre.